νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

iPad mini, μικρό στις 7.9 ίντσες αλλά τόσο iPad και LTE σε ένα χέρι


Η αγωνία έλαβε τέλος και το iPad mini είναι πλέον γεγονός. Η Apple ανακοίνωσε το ολοκαίνουριο mini iPad και φρόντισε να κρατήσει δεσμούς με το παρελθόν για χάρη των developers και όχι μόνο. 275.000 apps ειδικά για το iPad δεν είναι λίγα.

LIGHTNING CONNECTOR ΚΑΙ 275.000 APPS

Τα βασικά χαρακτηριστικά του iPad mini που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα iPad είναι η οθόνη, το μέγεθος και ο όγκος. Με διαγώνιο 7.9 ίντσες η νέα οθόνη προσδίδει στο iPad μέγεθος αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να το κρατήσεις με το ένα χέρι. Η ανάλυση είναι ίδια με αυτή του πρώτου iPad και του iPad 2, δηλαδή 1024 x 768 pixels. H Apple διατήρησε την ίδια ανάλυση ώστε να εκμεταλλευτεί τς 275.000 και πλέον εφαρμογές που έχει το App Store ειδικά για το iPad. Τα ίδια apps που τρέχουν στο iPad 2 και έχουν αναβαθμιστεί και για το iPad 3 θα συνεχίσουν να τρέχουν και στο iPad mini.
Τα ηλεκτρονικά για την επικοινωνία με τον έξω κόσμο προσφέρουν WiFi 802.11a/b/g/n (2.4GHz και 5GHz), Bluetooth 4.0, LTE και UMTS, HSPA+, DC-HSDPA. Με λίγα λόγια περιέχεται ολόκληρο το φάσμα των διαθέσιμων τεχνολογιών που μπορεί να υποστηρίξει ένα σύγχρονο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε GSM και LTE.

ΛΕΠΤΟ ΟΣΟ ΕΝΑ ΜΟΛΥΒΙ

iPad mini, μικρό στις 7.9 ίντσες αλλά τόσο iPad και LTE
Το λειτουργικό του iPad mini είναι το iOS 6 που ελέγχει όλες τις λειτουργίες μαζί και τον A5 dual core επεξεργαστή αλλά και την iSight 5 megapixel στο πίσω μέρος του μικρού. Μπροστά υπάρχει κάμερα FaceTime HD 1.2 megapixel ενώ το πακέτο συμπληρώνουν η πυξίδα, το accelerometer, το γυροσκόπιο και το GPS στα μοντέλα με σύνδεση 3G/LTE. Φυσικά, όπως όλα τα νέα προϊόντα της Apple το iPad mini έρχεται με το νέο Lightning connector.
Το iPad mini θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο και λευκό χρώμα και με χωρητικότητα 16GB, 32GB και 64GB σε μοντέλα με WiFi μόνο αλλά και WiFi και LTE.

IPAD MINI ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ

Οι τιμές για το iPad mini WiFi καθορίζονται ως εξής:
iPad mini 16GB: $329
iPad mini 32GB: $429
iPad mini 64GB: $529
Οι τιμές για το iPad mini WiFi+3G/LTE καθορίζονται ως εξής:
iPad mini 16GB: $459
iPad mini 32GB: $559
iPad mini 64GB: $659
Πρώτα θα διαθετούν τα iPad mini WiFi και στην συνέχεια τα μοντέλα με 3G/LTE. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκινά την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 με τα πρώτα iPad mini να παραδίδονται στις 2 Νοεμβρίου 2012 στις εξής χώρες: Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανίας, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου