νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το Google αποκτά πρόσβαση σε 5.5 εκατομμύρια τραγούδια στην Ευρώπη


Το Google αποκτά πρόσβαση σε 5.5 εκατομμύρια κομμάτια στην Ευρώπη
Πιστό στην προσπάθεια να αποκτήσει δυναμική παρουσία στην μουσική βιομηχανία και την διασκέδαση μέσα από το Android, το Google απέκτησε πρόσβαση σε 5.5 εκατομμύρια τραγούδια με την συμφωνία που κατάφερε να κλείσει στην Ευρώπη για μεγάλα ονόματα όπως η Lady Gaga και η Rihanna.
Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά με 5.5 επιπλέον εκατομμύρια κομμάτια στην Ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατομμυρίων κατοίκων, το Google μπορεί να πουλήσει και να χρησιμοποιήσει στο YouTube ό,τι μουσική θέλει χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις δισκογραφικές εταιρείες και τους καλλιτέχνες. Η άδεια χρήσης που απέκτησε το Google καλύπτει 35 χώρες με ονόματα τόσο μεγάλα όσο η Lady Gaga.
Η μουσική βιομηχανία είναι τεράστια ευκαιρία για το Google όχι μόνο να κερδίσει χρήματα αλλά και για να κάνει το Android πιο ελκυστικό στους καταναλωτές που προτιμούν το iPhone, το iPad, το iPod touch ή ακόμα και τις υπηρεσίες του Amazon για να αγοράσουν και να ακούν μουσική. Με την νέα άδεια χρήσης το Google μπορεί τώρα να βάζει τις βάσεις για να επεκτείνει το Google music στην Ευρώπη σε μια υπηρεσία τύπου Spotify μέσα από το Android. Ποιος ξέρει!
Εκτός από τα δικαιώματα για την Ευρωπαϊκή αγορά, η νέα συμφωνία δίνει πρόσβαση σε μουσική που της Universal Music σε Αμερική και Αγγλία αλλά και των τραγουδιών που έχει στα χέρια της η Sony Latin.
pestola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου