νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Nokia αποσύρει τις κατηγορίες, τα βρίσκει με την RIM και το Blackberry 10 έρχεται


Η Nokia αποσύρει τις κατηγορίες, τα βρίσκει με την RIM και το Blackberry 10 έρχεται
Nokia και RIM τα βρήκαν λίγο πριν το τέλος του χρόνου, με τις δύο εταιρείες να συμβιβάζονται στο θέμα που αφορά τις πατέντες WiFi και τους Φινλανδούς να αποσύρουν το κατηγορητήριο και τις αιτήσεις που ζητούσαν απαγόρευση πωλήσεων προϊόντων Blackberry.
Πριν από ένα μήνα περίπου η Nokia ζήτησε από Αμερικανικό, Καναδικό και Αγγλικό δικαστήριο να απαγορεύσει τις πωλήσεις των προϊόντων της RIM. Με την ανακοίνωση του ολοκαίνουριου Blackberry 10 να έχει ήδη οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου 2013, η RIM μάλλον δεν είχε πολύ χρόνο και χώρο.
Έτσι οι δύο εταιρείες συμβιβάστηκαν, με την RIM να πληρώνει πάγιο ποσό και ποσό για κάθε πώληση Blackberry που θα γίνεται. Το ποσό των χρημάτων που θα εισπράξει η Nokia από την RIM δεν έχει γίνει γνωστό, είναι βέβαιο όμως ότι θα κάνει κακό στα οικονομικά του κατασκευαστή του Blackberry 10 που ήδη υποφέρουν τα τελευταία χρόνια.
“We are very pleased to have resolved our patent licensing issues with RIM and reached this new agreement, while maintaining Nokia’s ability to protect our unique product differentiation. –Paul Melin, Nokia.
pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου