νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Cosmote LTE 4G demo day στο Mall Athens, ελεύθερη είσοδος για όλους


Cosmote LTE 4G demo day στο Mall Athens, ελεύθερη είσοδος για όλους
Η Cosmote φέρνει το LTE στην Ελλάδα και θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο τις δυνατότητες του νέου δικτύου. Ετοιμαστείτε για ταχύτητες 4G με κινητά και USB stick που υποστηρίζουν το LTE δίκτυο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αθήνα.
Από την Παρασκευή 26/10/2012 μέχρι και το Σάββατο 3/11/2012 η Cosmote στήνει στο The Mall Athens μια LTE περιπέτεια για να δείξει στο κοινό τι σημαίνει ταχύτητα 4G. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταναλωτές θα “θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να δουν ζωντανά τις πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο του δίκτυου 4G με χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών σε laptop και tablets”.
Εκτός από υψηλές ταχύτητες download, το LTE απλοποιεί την αρχιτεκτονική του δικτύου προσφέροντας ένα ενιαίο περιβάλλον όπου όλα δουλεύουν over IP. Αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.
Υποθέτω ότι για λόγους κόστους τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν LTE, Cosmote και Vodafone, θα στήσουν το δίκτυο τους με SVLTE (Simultaneous Voice and LTE) ή CSFB (Circuit Switched Fallback) αποφεύγοντας την λύση για IP σε όλες τις υπηρεσίες.
Πρακτικά και με πολύ απλά λόγια αυτό σημαίνει το LTE θα αναλάβει το βάρος των δεδομένων ενώ η φωνή θα περνάει μέσα από το δίκτυο GSM όπως το ξέρουμε. Για τον καταναλωτή δεν έχει μεγάλη σημασία αφού θέλει να δει ταχύτητα στα downloads και να ζήσει το 4G όνειρο στην Ελλάδα, ακόμα και αν τα smartphones και tablets που υποστηρίζουν LTE είναι ελάχιστα.
Το iPhone 5 υποστηρίζει το standard LTE και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πολύ σύντομα. Το Nokia Lumia 920 και το HTC One X+ είναι δύο ακόμα κινητά με Windows Phone 8 και Android 4.1 που υποστηρίζουν δίκτυα LTE και αναμένονται στην Ελλάδα κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου