νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το iPhone 5 πουλάει τρελά, η Apple No1 στα smartphones


Το iPhone 5 πουλάει τρελά, η Apple No1 στα smartphones
Οι πωλήσεις του iPhone 5 πάνε πολύ καλά, τόσο καλά που η Apple σκαρφάλωσε την κορυφή των smartphones στην Αμερική αφήνοντας το Android στην δεύτερη θέση. Το iPhone 5 βοήθησε το iOS να αποκτήσει την πρώτη θέση με το Android να έρχεται δεύτερο στην κατάταξη λειτουργικών.
Η έρευνα της εταιρείας Kantar Worldpanel ComTech δείχνει ότι το iOS κατέχει μερίδιο 48.1% στην Αμερική ενώ το Android 46.7%. Τα στοιχεία αφορούν περίοδο 12 εβδομάδων που έληξε στις 28 Οκτωβρίου 2012. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν και τις εταιρείες να ετοιμάζονται, οι αναλογίες μπορεί να αλλάξουν.
Το σημαντικό είναι ότι iOS και Android συνολικά συγκεντρώνουν ποσοστό 94.8% στην κατηγορία των smartphones, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στον ανταγωνισμό για το Blackberry, τα Windows Phone και τους υπόλοιπους παίχτες.
Η ίδια έρευνα δείχνει ότι στην Ευρώπη η εικόνα δεν είναι τόσο καλή για την Apple και το iOS. Στην Γερμανία το Android έχει ποσοστό 73.9% για την ίδια περίοδο 12 εβδομάδων ενώ στην Ισπανία το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 81.7%.
Το 60% των Αμερικανών που αγόρασαν iPhone 5 είχαν ήδη iPhone ενώ το 40% που αγόρασαν iPhone 5 είναι νέοι πελάτες. Εντυπωσιακό είναι το νούμερο 92% των κατόχων iPhone που λένε ότι θα αγοράσουν ξανά iPhone.

pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου