νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το smartphone του πράκτoρα “007” (VIDEO)


Κάθε φορά που ένα νέο μοντέλο καταφθάνει με εντυπωσιακές διαφήμισεις, γκλαμουράτο λανσάρισμα και επιστρατεύειδιασημότητες για να τραβήξει τα βλέμματα, κρατάω μικρό καλάθι. Και το κρίνω με περισσή αυστηρότητα, αφού λόγω των παραπάνω, πρέπει να αποδείξει την αξία του, όχι μία, αλλά δέκα φορές. Όταν λοιπόν είδα το Xperia T στα χέρια του Daniel Craig στο πρόσφατο “Skyfall”, ήμουν έτοιμος για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο…
Ειδικά από τη στιγμή πού έμαθα την τιμή του στην αγορά: Κυμαίνεται από 550 έως 600 ευρώ στα διάφορα καταστήματα, το οποίο σημαίνει ότι έχει να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρούς αντιπάλους από HTC, Apple και Samsung κυρίως. Ξεκινώντας με την πρώτη εντύπωση πού σου αφήνει η συσκευή όταν την ψαχουλεύεις, την ποιότητα κατασκευής της, είναι απλά κλάσεις ανώτερη από άλλα μοντέλα της εταιρείας, όπως το Xperia S, με πολύ καλή αίσθηση και φινίρισμα. Δεν είχαμε τρομερές απαιτήσεις από μια απλή TFT LCD οθόνη αλλά εν τέλει αποδείχθηκε ανώτερη των περιστάσεων, μην έχοντας να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από μια σύγχρονη IPS και σίγουρα όχι από μια AMOLED. Με τις 4,55 ίντσες να θεωρούνται οριακά πολλές για άνετη χρήση με το ένα χέρι, το Xperia T κοντράρει άνετα τον ανταγωνισμό σε αυτό τον τομέα.
Το ICS που θα βρείτε στο εσωτερικό του θα αντικατασταθεί από το Jelly Bean σε λίγους μήνες, ενώ το GUI της συσκευής σε γενικές γραμμές λύνει τα χέρια του χρήστη, είναι γρήγορο και με καλή απόκριση. Συνολικά το Xperia T κρίνεται ταχύτατο, χωρίς να εντοπίσουμε καθυστερήσεις και “κολλήματα”, ακόμα και με πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο. Αυτά χάρη στη διπύρηνη CPU (1,5 GHz) και το 1 GB RAM. Η Bravia Engine της Sony, μάλιστα, βελτιώνει λίγο ακόμη την ποιότητα εικόνων και video, αποδειγμένα και από προηγούμενα μοντέλα πού την χρησιμοποίησαν. Αν είστε και φίλοι του gaming, δε θα έχετε πρόβλημα να απολαύσετε τους αγαπημένους σας τίτλους στο Xperia T, με την αρωγή της Adreno 225 GPU.
Αυτή που μας απογοήτευσε ελαφρώς ήταν η κάμερα των 13 Megapixels, αφού περιμέναμε κάτι καλύτερο με βάση τα χαρακτηριστικά της. Το auto/manual focus λειτουργεί μια χαρά, ωστόσο, η ποιότητα των φωτογραφιών με χαμηλό φωτισμό ή με ζουμ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας και το σχετικά αδύναμο LED flash δε βοηθά την κατάσταση. To video είναι τυπικό 1080p@30FPS και θα σας ικανοποιήσει ποιοτικά, αλλά μην περιμένετε θαύματα σε καμία περίπτωση.
Στον τομέα της αυτονομίας, η μπαταρία των 1850 mAh τα καταφέρνει αρκετά καλά, αφού με λογική χρήση (Wi-Fi ή 3G, ομιλία, SMS και λίγο gaming) διατηρεί ενεργό το Xperia T άνετα πάνω από 24 ώρες, ενώ με λίγη προσοχή στο φωτισμό και σοφή χρήση των δικτύων θα καταφέρει να φτάσει και τις δύο μέρες σε λειτουργία. Ευτυχώς πού υπάρχει και ο ταχυφορτιστής, καθιστώντας το re-charging διαδικασία 70-80 λεπτών.
Μικρές παρατηρήσεις για τη Sony: Κάντε το πλήκτρο της κάμερας να πατιέται λίγο ευκολότερα, καθώς είναι ουσιαστικά άχρηστο αυτή τη στιγμή (τυπικό παράπτωμα σε πολλά smartphones της αγοράς), αν χρειάζεται να το πατήσω 2-3 φορές για να το πετύχω, θα προτιμήσω να το κάνω shortcut στην home screen. Και το φως ειδοποιήσεων (για αναπάντητες, μηνύματα και λοιπά notifications) είναι εξ’ίσου άχρηστο, αν χρειάζεται να κοιτάξω το κινητό κάθετα από απόσταση 20 εκατοστών για να το προσέξω. Foul.
Αν πρέπει να αγοράσετε το Xperia T, ρωτάτε. Με ισχυρά και δοκιμασμένα τετραπύρηνα μοντέλα (Galaxy S3, One X κ.λπ.) να περιμένουν στη γωνία, η επιλογή του είναι δύσκολη. Δεν πρόκειται για φθηνό μοντέλο, άλλωστε. Το σίγουρο είναι πως δε θα σας απογοητεύσει σε καμία περίπτωση και θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες πού έχετε από μια συσκευή τέτοιας κατηγορίας, απλά θα είναι λίγο πιό αργό σε ορισμένες εφαρμογές. Προσωπικά θεωρώ τις 4,55 ίντσες του τη «χρυσή τομή» μεγέθους και χρηστικότητας, οπότε θα το προτιμούσα έναντι μεγαλύτερων μοντέλων, αλλά όπως ξέρετε…περί ορέξεως. Αν μη τι άλλο, η Sony έκανε καλή δουλειά με το Xperia T και αναμφίβολα θα γίνει δημοφιλές στις τάξεις των απαιτητικών χρηστών.
Specs: Sony Xperia T (€550-600)
Λειτουργικό: Android 4.0.4
Επεξεργαστής: Dual-Core @ 1,6GHz
Μνήμη: 16GΒ εσωτερική, 1GB RAM, λεως 32 GB microSD
Οθόνη: 4,55 LCD πολλαπλής αφής, 720×1280 pixels
Κάμερα: 13MP με  LED φλας (οπίσθια), 1,3MP (πρόσθια)
Συνδεσιμότητα: Bluetooth, Wi-Fi, A-GPS, HSDPA, NFC, DLNA είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
Αυτονομία: 450 ώρες αναμονή, 7 ώρες ομιλία
Διαστάσεις: 129.4 x 67.3 x 9.4 χιλ.
Βάρος: 139 γρ.
Δείτε τώρα και το video που ετοιμάσαμε για τη συσκευή

digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου