νεα2

Νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας με ένα κλικ!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το πρώτο Facebook smartphone από την HTC

Το πρώτο Facebook smartphone από την HTC
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα Facebook smartphone, μια συσκευή δηλαδή που θα είναι σχεδιασμένη ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου. Πολλές παρόμοιες φήμες είχαν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, αρκετές από τις οποίες τις είχε διαψεύσει ο ίδιος ο Mark Zuckerberg.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως οι νέες φήμες που κάνουν από σήμερα το πρωί τον γύρο του διαδικτύου ίσως να είναι αληθινές. Αρχικά, σύμφωνα με πηγές του Pocket-Lint η HTC ήδη δοκιμάζει ένα Facebook smartphone, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα. Το Opera UL, όπως είναι η κωδική ονομασία του, θα χρησιμοποιεί διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.4GHz, οθόνη ανάλυσης 1280×720 HD και λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean.

Επιπλέον, η ύπαρξη του Opera UL φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα του NenaMark στην οποία έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα benchmarks της συσκευής. Με βάση τα στοιχεία των μετρήσεων, το Opera UL διαθέτει chip Qualcomm Adreno 305, πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως πριν από αρκετούς μήνες, το Facebook προσέλαβε συνολικά έξι πρώην μηχανικούς λογισμικού της Apple οι οποίοι δούλεψαν στο iPhone και το iPad. Αν και κάλλιστα θα μπορούσε η κίνηση αυτή να αποσκοπεί στην βελτίωση της ανάπτυξης των mobile εφαρμογών του κοινωνικού δικτύου, αρκετοί υποστηρίζουν πως μπορεί να σημαίνει την είσοδο του Facebook στον χώρο του hardware.

Μπορεί ο Zuckerberg να διέψευσε κατηγορηματικά φήμες για ένα Facebook phone τον Σεπτέμβριο, από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, πως ο μεγαλύτερος όγκος χρηστών του κοινωνικού δικτύου προέρχεται από φορητές συσκευές, κάτι που σημαίνει πως ένα Facebook phone θα είχε σημαντική απήχηση στους καταναλωτές.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου